Repertoire

Zoals de naam al zegt zingt Cantabile a capella. Haar kracht is mede gelegen in het afwisselende repertoire, variërend van stemmige klassieke werken van Renaissance tot hedendaags en vrolijke volksliedjes in meerstemmige bewerkingen. Het bevat onder meer werken van de Zuid-Nederlanders uit de Renaissance zoals van Pierre de la Rue, Clément Jannequin en Orlando di Lasso - Engelse madrigalen van rond 1600 van onder andere Thomas Morley, John Dowland, John Farmer en John Wilbye - werken uit de barok zoals van Claudio Monteverdi en Henry Purcell – werken uit de romantiek zoals van Mendelssohn, Schumann, Grieg en Brahms - maar ook werken van de Nederlanders Diepenbrock en Röntgen en moderne, 20e eeuwse en hedendaagse componisten als Paul Hindemith, Henk Badings en Daan Manneke.

 

Op dit moment wordt er o.a. gewerkt aan een aantal werken van Josef Rheinberger en Sergej Rachmaninov. Ook proberen wij ons een drietal Jiddische volksliederen eigen te maken, wat nog helemaal niet meevalt! Verder zingen wij over een verstilde oktoberavond en studeren op liederen in het Frans, Engels en Nederlands. Noemenswaardig is nog het Ave Maria van de nog levende Letse componist Rihards Dubra.

Dit alles had te horen geweest op ons voorjaarsconcert op 15 maart 2021. Daar zou als toetje ook nog een heerlijke Italiaanse Salade worden gererveert. Maar wat in het vat zit verzuurt niet!

Nu zijn wij al enige tijd aan het repeteren om uit onze comfort zone te stappen door een concert voor te bereiden met begeleikding  het Zaandijks Fanfare Corps

 

Terug