Francisco Martí

Francisco Martí is geboren in Yecla, Spanje.

Op vijfjarige leeftijd begint hij zijn pianostudie in individuele lessen bij de leraar María Ángel Soria. Later vervolgt hij zijn studie aan het muziekconservatorium van Villena in Alicante, waar hij zijn middelbare studies met de hoogste cijfers afrondt.

In het jaar 2014 vervolgt hij zijn bachelorstudie aan de Escola Superior de Música de Catalunya, in Barcelona, ​​als student van Jean-François Dichamp en volgt hij ook lessen van Luca Chiantore. In 2018 sluit hij zijn studie aan deze muziekschool met hoge cijfers af.

In 2016 behaalde hij een tweede prijs op de pianowedstrijd georganiseerd door de Escola Superior de Catalunya. Van 2016 tot 2017 ontvangt hij een beurs om een ​​jaar in Stuttgart door te brengen als student van de leraar Nicolas Hodges, in het kader van het Erasmusprogramma.

Deze ervaring stelde hem in staat enkele uitvoeringen in dit land te realiseren, sommige in hedendaagse muziekensembles onder leiding van Christof Löser. Ook nam hij in 2017 deel aan de tournee van de Junge Deutsche Philarmonie onder leiding van Jukka Pekka Saraste.

Hij nam vier keer deel aan de International Summer Academy of Contemporary Music, georganiseerd door het Ensemble Linea in Straatsburg, Frankrijk, en werd geselecteerd als gastartiest voor de editie van 2018.

Momenteel assisteert hij het programma Hedendaagse muziek door middel van niet-westerse technieken aan het Conservatorium van Amsterdam, in Nederland, en werkt ook als begeleider pianist in heel Europa.